Toekomstlab Tienerkamp

  • Voor tieners in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar
  • Van 18 t/m 21 augustus 2021
  • Kosten: € 575,- per persoon 

In verbinding zijn met jezelf

Het welbevinden van tieners is zó belangrijk. Als tieners lekker in hun vel zitten, ontwikkelen ze zich beter, staan ze open voor hun omgeving en voor nieuwe (leer)ervaringen, zijn er thuis en op school minder spanningen en is er minder kans op ontsporing.

Tieners hebben een zwaar jaar achter de rug. Door Covid konden zij niet naar school, misten zij hun sociale activiteiten en contacten en raakten velen door het online leskrijgen hun motivatie kwijt. De verbinding met hun innerlijke zelf is weg. Tieners raken snel uit balans en zijn kwetsbaar.

Waarom het Toekomstlab Tienerkamp?

Wij zien de kwetsbaarheid van tieners. En wij hebben een missie: tieners in verbinding brengen met zichzelf, hun eigen kwaliteiten leren kennen en inspirerende toekomstmogelijkheden laten ontdekken, zodat ze een doel vinden dat bij hen past. We willen daarmee bijdragen aan hun geluk.

Op school wordt hier niet of nauwelijks aandacht aan besteed en voor veel ouders is het lastig om hierover met hun kinderen te praten. Daarom organiseren wij in de zomervakantie, een periode waarin er tijd en ruimte is, een Toekomstlab Tienerkamp. Sinds 2016 hebben meer dan 600 middelbare scholieren met veel enthousiasme aan Toekomstlab deelgenomen. Ze ontdekten een wereld aan nieuwe toekomstmogelijkheden. We willen tieners aan het einde van de zomer met het Toekomstlab Tienerkamp een inspiratieboost geven voor hun toekomst.

Programma

Woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus

Ochtend: 

Wij beginnen de dag met een mini bootcamp in het bos rondom het hostel. Na het ontbijt gaan wij aan de slag met Toekomstlab. Aan de hand van allerlei inspirerende filmpjes en met behulp van het Toekomstlabspel, ontdek je spelenderwijs toekomstmogelijkheden die bij jou passen.

Middag:

Met sport en spel, creatieve activiteiten en heel veel fun binnen en buiten, ontdek je wie je zelf bent en leer je je kampgenoten goed kennen. Hoe kun jij je kwaliteiten gebruiken op je weg naar de toekomst? En hoe zien anderen dat? Dat ontdek je bijvoorbeeld door samen het Kernwaardenspel te spelen en met ons op bedrijfsbezoek te gaan bij bedrijven in de omgeving.

Avond: 

Na het avondeten is er gelegenheid voor nog meer spel binnen en buiten. Maar er is ook tijd voor verhalen rond het kampvuur. Ondernemers met een bijzonder bedrijf en vakmensen met een bijzonder beroep vertellen over wat zij doen en hoe zij geworden zijn wie ze zijn.

Zaterdag 21 augutus 

Alle ouders zijn om 10.00 uur van harte welkom om te zien en ervaren wat we tijdens het kamp allemaal gedaan hebben. Samen met de kinderen sluiten we het Toekomstlab Tienerkamp af. We laten de ouders natuurlijk ook ervaren wat Toekomstlab is met een kleine Toekomstlab proeverij. En de kinderen hebben een verrassing voor hun ouders in de vorm van een expositie. We creëren verbinding met elkaar, zodat we een Toekomstlab community worden en elkaar ook na het kamp nog weten te vinden.

De kunstwerken mogen mee naar huis genomen worden, als blijvende herinnering. We eindigen pas, nadat we met z’n allen een afscheidsspel hebben gespeeld.

Impressie van de locatie en omgeving van het Toekomstlab Tienerkamp

Het kamp wordt gehouden bij het Stayokay Hostel in Soest. Stayokay Soest is een verborgen parel in het bos, ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar per trein of auto. Dit designhostel ligt op een ruim bosrijk terrein vlakbij de Soester duinen. Er worden vaak jongerenkampen georganiseerd vanwege de mooie omgeving en er zijn moderne faciliteiten voor een comfortabel verblijf. Rondom het hostel is veel ruimte en gelegenheid voor gevarieerde outdoor-activiteiten en sporten. 

Op het terras voor Stayokay is het heerlijk genieten in de zon en frisse buitenlucht! Natuurlijk kun je er ook een lekker hapje en drankje bij nemen.

De ruimtes in Stayokay Soest lenen zich uitstekend voor groepsactiviteiten en zijn helemaal in de sfeer van de bosrijke omgeving ingericht. 

Ook de zithoek bij de receptie maakt een gastvrije indruk. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Buiten word je vanzelf actief: volleyballen, balletje trappen op het voetbalveld, naar de speeltuin, of een potje tafeltennissen.

In zo’n bosrijke omgeving slaap je heerlijk. ’s Ochtends word je gewekt door een fluitconcert van vogels. Helemaal uitgerust begin je aan een nieuwe dag,

Wat is nou leuker dan rond een kampvuur zitten, in de vlammen staren, je eigen marshmallows te roosteren en te luisteren naar leuke en inspirerende verhalen?

Zand, zand en nog een zand. Om in te rollen, te rennen, te spelen en te sporten. Zoveel zand dat je je in de woestijn waant. 

In de Soester duinen staan hele vette klimbomen. Als die bomen eens konden vertellen wie er allemaal al in gezeten hebben….

Je komt van alles tegen in de Soester duinen: wandelaars, sporters, vliegeraars, ruiters te paard, spelende honden en jongeren op kamp. 

Wie zijn wij?

Pauline Maring heeft Pedagogiek gestudeerd en is al meer dan 30 jaar coach in (internationale) bedrijven. Zij is gespecialiseerd in competentieontwikkeling en creatieve denktechnieken. Zij ziet veel innovatieve ontwikkelingen die mooie toekomstmogelijkheden voor jongeren bieden. Sinds 2016 organiseert zij Toekomstlabs op Het Vathorst College in Amersfoort, waarmee zij jongeren stimuleert in hun persoonlijke ontwikkeling en inspireert om toekomstmogelijkheden te ontdekken.

Mei Yang staat in twee werelden: Nederland en China. In haar werk verbindt zij innovatieve bedrijven in Nederland en China met elkaar en helpt zij hen tot waardevolle samenwerking te komen. Mei heeft veel ervaring met het organiseren van tienerkampen en helpt jongeren uit verschillende culturen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Samen willen wij graag bijdragen aan het geluk van tieners, verbondenheid in gezinnen en een betere wereld!

Pin It on Pinterest