Toekomstlabspel

 • Voor scholen en opleidingen
 • Voor decanen en mentoren
 • Voor LOB coördinatoren

Prijs:  € 57,70 inclusief BTW,

exclusief verzendkosten.

Het Toekomstlabspel®

Toekomstlab is ontwikkeld om jongeren te inspireren over hun toekomst na te denken en antwoorden te vinden op de vragen Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik? Door Toekomstlab ontdekken veel jongeren wat ze later willen gaan doen. Het leidt ertoe dat jongeren “aan” gaan staan en veel bewuster nadenken over wat zij op school (willen) leren en welke keuzes zij maken.  

Nu is er ook een Toekomstlabspel®. Door Toekomstlab in spelvorm aan te bieden, kunnen heel veel jongeren in het voortgezet onderwijs en in het vervolgonderwijs (mbo, hbo en wo) op speelse wijze ontdekken wat hen boeit en over welke toekomstmogelijkheden ze wel eens meer zouden willen weten. Het Toekomstlabspel® bevat 3 teamspellen, waarbij spelers elkaar inspireren om over hun eigen interesses, belangrijke toekomstvragen en duurzame ontwikkelingsdoelen na te denken. Het spel is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de United Nations, omdat de toekomst van jongeren afhankelijk is van een leefbare wereld.

Wil je graag een overzicht van alle SDG’s met een korte toelichting erbij, vraag deze dan hier aan.

Het Toekomstlabspel® is los verkrijgbaar, maar maakt samen met het Kernwaardenspel® ook deel uit van Toekomstlab. Scholen kunnen een Toekomstlab op school organiseren, maar kunnen het Toekomstlabspel® en het Kernwaardenspel® ook los van elkaar en zonder Toekomstlab combineren met al bestaande LOB-programma’s, koppelen aan burgerschapslessen en mentorlessen, of spelen tijdens een projectweek. Bekijk hier ook de introductiefilm over Toekomstlab.

Het Toekomstlabspel® kan gespeeld worden vanaf 12 jaar, met teams van maximaal 4 spelers. Eén spel bevat inhoud voor 4 teams (16 spelers). Het spel is ook geschikt voor volwassenen.

Let op: Bij het Toekomstlabspel horen 68 inspiratiefilmpjes die op de pagina “Voor jongeren” staan. Scan de QR-code op die pagina. 

Er is ook een gratis PDF beschikbaar met een Nederlandstalige uitleg van alle 68 inspiratiefilmpjes. Vraag deze hier aan. 

  Inhoud spel: 

 • 4 sets met 3 verschillende Teamspellen
 • 1 Docentenhandleiding
 • 4 Instructiekaarten: Wat is een goede Toekomstvraag?
 • 60 Fotokaarten
 • 4 sets met 17 SDG-kaarten

 

 • 4 sets met 2 x 6 Vragenkaarten
 • 4 sets met 2 Sleutelkaarten
 • 4 sets met 1 Slotkaart
 • 6 Tipkaarten
 • 4 dobbelstenen

Workshop “Toekomstlabspel spelen” met docenten (in opleiding)

In de workshop “Toekomstlabspel spelen” leren docenten (in opleiding) hoe zij het spel kunnen inzetten en begeleiden door het eerst zelf te spelen. Zo  leer je de volle potentie van het spel goed kennen, alvorens het te gaan doen met leerlingen of studenten. Na het spelen van het spel bespreken we

 • Hoe je het spel kunt inzetten op school of op de opleiding en
 • Hoe je als docent het spel kunt begeleiden en wat belangrijk is in de begeleiding.

Ik kom voor een workshop naar uw locatie toe. Een workshop “Toekomstlabspel spelen” met docenten duurt twee-en-half uur met een groepsgrootte van minimaal 4 en maximaal 12 docenten en kost € 715,- , exclusief btw, spellen en reiskosten. Neem hier contact met me op voor een aanvraag.

Toekomstlabspel spelen met leerlingen / studenten

Wil je graag dat ik het Toekomstlabspel een keer kom spelen met je leerlingen of studenten, dan kan dat ook. Ik bereid de speelsessie voor samen met de docent van de desbetreffende klas. Deze docent doet zelf actief mee als begeleider van van het spel. Kosten: € 1.690,- per klas met minimaal 15 en maximaal 30 leerlingen of studenten. Dit bedrag is exclusief btw, spellen en reiskosten. Neem hier contact met me op voor een aanvraag.

Toekomstlab op het Koning Willem I College met Toekomstlabspel

Nexxdott heeft onlangs een Mini-Toekomstlab gegeven op het Koning Willem I College in Den Bosch. De Toekomstvragen die de jongeren naar aanleiding van de inspiratiefilmpjes in het Mini-Toekomstlab formuleerden lieten zien hoe diep jongeren nadenken over sociaal-maatschappelijke problemen en duurzaamheidsvraagstukken.

Met behulp van het Toekomstlabspel® gingen studenten elkaar helpen en inspireren om na te denken over allerlei aspecten van hun Toekomstvragen.

Het spel vond ik erg inspirerend

Het liet je wel nadenken over de toekomst

Ik vind het erg leuk om zo over de toekomst te praten

Ik zou graag meer willen weten over een mogelijk antwoord op mijn Toekomstvraag

Pin It on Pinterest